Fort Lauderdale

Landskabet som blevder hvor Fort Lauderdale blev grundlagt var allerede beboet for mere end tusind år siden af Tequesta Indianerne. Imidlertid blev kontakten med Spanske opdagelses rejsende i det 16 århundrede en katastrofe for indianerne, da europæeren måske ufrivilligt medbragte sygdommen som lokal befolkningen ikke havde nogen modtandkraft over for da de ikke tidligere havde været i kontakt med disse sygdomme, f.eks. kopper. For Tequesta indianerne var epidemierne i kombination med konflikten med nabo indianerne Calusa en sikker vej over to århundrede til deres undergang. I 1763 var der kun nogle ganske få Tequesta indianer tilbage i Florida, de fleste var blevet evakueret til Cuba i forbindelse med at Spanien overdrog Florida til Englænderne under betingelserne i the ”Treaty of Paris (1763)” Denne aftale bliver ofte også kaldet Peace of Paris eller Treaty of 1763 – den blev underskrevet den 10. februar 1763 af Kingdom of Great Britain, Frankrig of Spanien som også repræsenterede Portugal. Aftalen var afslutningen på Seven Years War. Krigen var stort set en territorial krig mellem næsten alle Europas lande. Aftalen blev samtidig begyndelsen på en meget ekspansiv periode med Britisk dominans udenfor Europa. Siden da har kontrollen med området skifte mellem Spanien, England, USA og Confederate State of America, området har henligget uudviklet indtil det 20 århundrede.

Fort Lauderdale området var mest kendt som ”New River Settlement” før det 20 århundrede. I 1830 var der måske 70 nybyggere som levede langs floden New River. William Cooley var den lokale fredsdommer, han var farmer og vragrøver og han handlede med Seminole Indianerne. 6 January 1836 mens Cooley var i gang med at plyndre et skibsvrag, angreb Semiole indianerne hans gård og dræbte hans kone og børn og deres skolelære. De andre beboelser i området blev derimod ikke angrebet, men alle de hvide nybyggere valgte at forlade bosættelseskolonien.
Den første palisade med navnet Fort Lauderdale blev bygget i 1838 og var en beskyttelse mod kampene gennem den anden Seminole War. Fortet blev forladt in 1842 efter afslutningen på krigen, området var herefter næsten ubeboet indtil 1890. Da ankom en ung fyr Frank Stranahan i 1893 og startede en færgerute på tværs af New River, og da Florida East Coast Railroad førte jernbanen gennem området i 1896 begyndte en organiseret udvikling af området. Fort Lauderdale blev anerkendt som by i 1911 og i 1915 blev den hjemsted for den netop oprettede Broward County.

Fort Lauderdales virkelige udvikling begyndte i 1920erne men også i Fort Lauderdale blev udviklingen sat lidt i stå af først den første ejendomskrise i Florida i 1926 og senere af 1926 orkanen og den store depression i 1930erne. Anden verdenskrig betød en opblomstring for Fort Lauderdale da byen blev hjemsted for en kæmpe militærbase med flyveplads for træning af piloter, radaroperatører og brandcontrol operatører – tillige med en Coast Guard base og Havnen Port Everglades blev en realitet.
Efter krigen afslutning, vendte mange service folk tilbage til området, hvilket medførte en stor befolknings tilvækst. Optællingen i 1960 viste 83.648 indbyggere i byen, ca 230 % øgning af 1950 tallet. En rapport i 1967 forventede at byen var ca. 85 % udvikle, indbygger tallet var oppe på 139.590. Efter 1970 blev Fort Lauderdale virkelig udbygget og mange omegns byer forstæder opstod.
I dag har Byen fort Lauderdale ca 150.000 indbyggere – byen har udviklet sig til en kæmpe metropol for Yachts – en af Floridas største turist destinationer med - Port Everglades er i dag en stor havn for Cruise liners og stor trafik af gods. Hele området med huser total 5,4 millioner indbyggere.

Et besøg i Fort Lauderdale historie idag, kan bedst startes I Stranahan House, som I dag er museum og som du kan besøge – det er som en rejse tilbage I historie – en glimt fra den tid hvor Seminole indianerne sluttede frem og blev ven med en ung mand fra Ohio som var nybygger I grænse byen, i dag kendt som Fort Lauderdale.
Forestil dig unge Frank Stranahan anmoder om Miss Ivy Cromartie´s hånd, den første skolelære i byen, og derefter byggede hende en hjem så charmerende og solidt at det står i dag som et helt unikt museum – og som du kan besøge.

Stranahan House star på sin oprindelige plads ved New River down Town Fort Lauderdale. Det har været stedet med de største forbindelser til grundlæggelsen af byen og dens økonomiske og sociale udvikling. Frank Stranahan valgte netop den placering fordi her kunne han operere med sin færge over floden og blev en del af ruten/vejen fra Lantana til hvad vi i dag kender som Nord Miami.

The Stranahan House, med sit Florida specielle folkelige stil, har gennem generationer serviceret lokal befolkningen, som posthus, rådhus, og bank. Restaureret tilbage til 1913 opbygningen er huset i dag et absolut ”must see” i det sydlige Florida.


Warning: Parameter 2 to modChrome_artnostyle() expected to be a reference, value given in /var/www/clients/i59982/boiusa.dk/web/templates/boiusa/html/modules.php on line 36

Warning: Parameter 3 to modChrome_artnostyle() expected to be a reference, value given in /var/www/clients/i59982/boiusa.dk/web/templates/boiusa/html/modules.php on line 36

Kontor i Danmark

                                                           Boiusa - Hirtshals  - Niels Simonsen + 45 20 57 68 80- niels@boiusa.dK                                                                                                                                           

Kontor i Tampa

Lars Kier - Sky International Realty - Office@SkyIntlRealty.com - Ph: 813-200-7069 

 

usa 1344768 960 720

 

 

Fast Professional Service and you save money